Pinscher valp nytt

Först lägger jag ut en länk till ett pinscherläger som ska vara i Karlstad i maj. Alla pinschrar i Sverige och Norge är välkomna. Det har alltså inte med min kennel att göra utan att det är för rasen pinscher. Det är ganska nyss öppnat för er anmälan, och vi verkar bli ett bra gäng. Det har varit läger förut och de är så trevliga och det är kanon att få en kick i lite träning samt att umgås med andra med samma ras. Läs mer om lägret på denna sida:  http://www.varmlandslagret.n.nu/

Först ett hälsoresultat och Noticeable Chequered Love, har höfter B, jättekul, GRATTIS
Här är ett ganska nytt kort på henne. Så fin hon är Gilla som hon kallas för till vardags.

Som Uppfödare på Pinscher så kontrollerar vi lite extra vissa saker som kanske inte alltid är ”viktigt” för en hundägare, bl.a. så kontrollerar vi Dilute, alltså om hunden har ett anlag att ge felfärgade valpar. Har en hund anlag för det så ska man alltså para med en hund som inte har anlag för det. Anlag för dilute betecknas Dd, och icke anlag betecknas DD. Har man två föräldrar som har DD så blir hela kullen DD.
Så idag fick jag Vincents resultat skickat till mig, och han har DD. Då Joy har DD och Vincent DD, så blir hela kullen DD, det är så roligt att veta att en hel kull är indirekt testad och klar för det anlaget.
Så ska ni få några valpbilder, i dag är valparna 7 dagar


Det sista kortet är taget i morse då valpen låg och drömde så gött.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *