Jo visst är det pinschervalpar på gång

Först måste jag lägga in kortet jag fick igår på ”Stinas” mage. Hon är trött och visar alla symtom att vara dräktig så det ska bli så kul med den kommande kullen.

Sen måste man ju naturligvis gratulera Anna med Noticeable Beloved som fått en ny titel i sitt namn då hon blev Svensk utställningschampion, GRATTIS
( Kortet är taget av Erica Klint)

Noticeable BelovedSen var det ju MT ( mentaltest för hundar från 18 mån – 4 år) i helgen, det var 8 pinschrar som var med. Vi klev upp klockan 5 på morgonen och kom hem vid 9 på kvällen så det var en lång intressant dag. Domarna gav trevlig feedback att alla hundarna som deltog var bra balanserade och att jag som uppfödare verkligen var på rätt väg (för klar blir man ju aldrig 🙂 ), Domarna hade sett rasen nu i några år och de tyckte dessa 8 som gick var mycket bra. Det är så trevligt att höra dessa ord då avel inte är lätt, och när jag sitter och tittar på varje individs psyke inför parningar för att få fram bra pinschrar så är det ju så att mycket är naturligtvis det jag lärt mig under alla år med hund men också en släng av känsla så man kan se individerna och hur den är sammansatt mentalt. Så när jag har min tik och förstår henne så ska man ju även hitta rätt partner till henne. Domarnas ord var dock, mer lek! Hade hundarna som var med haft mer lek hade i stort sett alla blivit godkända. Leken har en stor betydelse det handlar inte bara om lek men om jag skulle gå in på det skulle inlägg bli så långt så jag ska inte gå in på det här. Jag är mycket stolt över alla hundarna som gick, de är riktigt bra pinschrar och de egenskaper som jag tittat på att få fram eller få mindre utav har gett resultat. Resultatet blev tre KORADE hundar (titeln som endast 31 pinschrar i Sverige har från 1998)
STORT GRATTIS, och tack alla som kom och testade sina hundar, det betyder allt för mig. Underbara hundar har ni! Tusen tack också till Leena EkrothXitamiz kennel för de otroligt snygga korten, du är så himla duktig och det är så kul att få tjusiga kort. Tack också till Hammarö Brukshundklubb som ställer upp och hjälper mig att utvärdera min kennel.
Till helgen är det MH ( mentaltest för unghundar) på Ying och Yang kullen, i Karlstads brukshundsklubbs regi, det ska också bli intressant att se hur den kullen är.
Trevlig Söndag!

/ Karin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *