About Me

KarinPinscherkennel i Karlstad

Jag heter Karin och har en pinscherkennel i ”soliga” Karlstad, med en liten uppfödning i hemmamiljö.

Noticeable kommer från det engelska ordet Notice och betyder: lägga märke till, uppmärksamma, observera, jag hoppas att med mitt avelsarbete att man kommer att lägga märke till en Pinscher från Noticeable.
Hundar, uppfödning och avel har engagerat mig sen jag köpte min första hund 1987. Delvis för att han inte var en enkel hund och delvis på grund av hans sjukdomar, jag fick lära mig mycket om hundars mentalitet och tyvärr fick man även lära sig om sjukdomar.

Jag är en vetgirig och nyfiken ”kennelmamma”

Jag är en vetgirig person, och anser att jag granskar mitt avelsarbete och tankar under ”lupp”, jag har även underbara vänner och som en utomstående sa en gång: ”Med sådana vänner behöver man inte ovänner”. Det är underbart att vi kan vara ärliga mot varandra och skilja sak från person, det är väldigt viktig för mig. Mina vänner har otrolig kunskap och ventilerar sakligt med mig vilket jag uppskattar även om vi inte alltid tycker samma.

Tre Rumpor

Efter alla mina år som hundägare, har jag varit aktiv i flera rasklubbar, brukshundsklubben, SKK, och varit mycket aktiv med att tävlat i bruks spår och lydnad, jag har även utbildat en av mina hundar till bevakningshund och senare även mig själv till bevakningshundsinstruktör. Förutom ”vanlig” instruktör i SBK, har jag även utbildat mig till testledare. En hunds mentalitet fascinerar mig och jag tror att om man förstår sin hund lite mer kan man lättare lösa eventuella problem och få en snabbare inlärning.

Tycker kenneln med dess hundar väcker intresse är det bra om ni kontaktar mig i god tid innan, jag vill att valet av hund och ras ska vara lyckat för både valpköpare och valp, ni ska vara rätta individer för varandra, du/ni kommer att ha en god vän i många år framöver.
Det bästa med att komma förbi och hälsa på är att också att ni känner att jag är någon ni vill köpa valp från, även jag har önskemål på dig som vill köpa valp, bland annat är min högsta önskan att ni medverkar i ett mental test när hunden är runt ett till ett och halvt år. Detta för att ni ska veta hur er hund är medfödd med och hur ni på bästa sätt kan hantera eller lära in nya saker med er hund, samt att jag får utvärdering på mina kullar och valpar. Det är ett ytterst viktigt att man får feedback inom sin avel anser jag. Men naturligtvis berättar jag mer om sånt när ni kontaktar mig eller hälsar på.

Hur ska en bra avelshund vara?

Hundarna som används i avel ska naturligtvis vara friska, mentaliteten är mycket viktig för mig, och naturligtvis är det trevligt om de är vackra men det de andra två egenskaperna prioriterar jag högre.
Inavelsgraden är också en viktig del i avelsarbetet som jag kommer att försöka hålla på mycket låg procent.

Alla hundraser har ju sina specifika sjukdomar, jag har inte en sida om pinscherns sjukdomar på min hemsida, utan hänvisar allt till vår rasklubb/sektion som har jättebra information om vår underbara hundras Pinscher. Om ni vill hitta till våra två rasklubbar SSPK och Pinschersektionen, så  finns det länkat via länksidan. Läs gärna mer även på min sida About Breeding som finns under menyn Planned Litter.

Karin Larsson