A Noticeable Puppy

Sidan är under uppbyggnad …….

Här kommer lite info om man är intresserad av en valp från Noticeable kennel.
Ni får naturligtvis allt info som SKK rekomenderar, men delvis vill jag framföra mitt tänkande och mina högsta önskningar från dig som valpägare från min kennel.

När jag planerar en kull så har naturligtvis hanen och tiken gjort hälsoundersökningar som jag informerar om, hd, ögon (veterinärer intygar endast för ett år så intyget ska vara max ett år )  och för kommande avel försöker jag få reda på Dilute och vwd.

Det jag då är väldigt analyserande i är psyke och mentallitet på mina avelsdjur och också utvärdering av kullen som kommer från mig. Vilket gör att jag köper in en tjänst,  så alla valparna vid ett till ett och halvt år kan göra MH det är ett mindre mentaltest.
Det är viktigt att påpeka att ett Mh kan man oftast inte få ett datum som passar en själv, utan när jag försöker att anordna detta får jag ett datum och det är inga alternativ på andra dagar. Oftast informerar jag om detta datum väldigt tidigt för att alla ska kunna planera in MH med sin hund. Jag gör allt i min makt för att alla valparna från mig ska kunna gå, och jag informerar också att det är otroligt viktigt för mig att ni hjälper mig att få feedback tillbaka på min avel. Ett Mh är alltså ett test där man som uppfödare kan se vad valpen/kullen har fått från sin mor och far, det är alltså inte något ni som hundägare direkt ha kunnat påverka. Det är också en hänvisning till dig om er hund kanske har någon egenskap som gör att ni ska tänka på det i framtiden.

Då det pratas mycket om mentalliteten på rasen Pinscher, som är om jag får uttrycka det själv ”spretar” lite, alltså är lite ojämn , så är det av stor vikt att vi försöker få information och dokumentering över denna del. Tanken från mig är naturligtvis att bevara Pinschern som den underbara ras den är, men att det också att hunden ni köper inte ska ha för mycket rädslor för att leva i vårt samhälle. Med rädslor menar jag dock inte att den inte får bli rädd, utan hur rädd den blir och vad den gör när hunden tycker det är olustigt och jobbigt.  Lite rädslor har man som unghund, och det behövs att ni fostra er hund, för det är också så att de ska ha ”ramar”, så detta är svårt att skriva/beskriva om hur jag menar.

(Läs även om rasbeskrivningen vidare på min hemsida.)
Det är dock så pass viktig så jag kände att jag vill skriva om det så ni förstår mitt arbete som jag lägger ner, och naturligtvis att ni som valpköpare vet hur och vad jag tycker och även vad ni kommer att köpa.
Naturligvis, eller tyvärr kan man inte ge garantier hur ett psyke kommer att bli,  det är också det som gör det så viktigt att vi lägger ner tid på detta.

Varför jag arrangerar MH är alltså:

1 Mentala tester på föräldrardjuren
2 Utvärdering av din valp och kullsyskon
3 Hundägaren får tips och råd om sin hunds egenskaper vid behov
4 Viktig utvärdering för rasen Pinscher
5 Trevligt att ses och umgås

Förutom mentalliteten som dock är ”viktigast”, blir jag jätteglad om ni kontrollerar hälsan så som höfter, och ögon, ev dilute.

Jag vill att du ska vara lycklig över ditt val av hund och uppfödare, men är du aktiv och har vissa intressen är det bra att nämna detta när ni hör av er till mig. Man kan vilja ha en sällskapshund, eller om det är viktigt att tävla i vissa grenar tex, rallylydnad, lydnad, viltspår eller agility, eller om man älskar utställning. Det är väldigt svårt att få ”allt” i en hund, men man kan försöka hitta din valp lättare om man vet vad du som ny hundägare vill göra.
Att jag försöker passa ”handen till handsken” så att du och valpen ska bli ett team. Det kan till och med vara så att jag rekomenderar dig att vänta till en speciell kull om ni har ett specifikt intresse.
Det är också viktigt att man är ärlig när man funderar på vad man tänkt med sin hund, även om intressen svalnar och ökar i bland, så naturligtvis kan detta ändras efter något år.

Skulle det vara något du funderat på så är det bara att ringa eller att maila, jag finns här för att bolla tankar och alternativ, så utnyttja mig 🙂
/ Karin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *